Tuinaanleg

Ook is het natuurlijk mogelijk om zelf de tuinaanleg te doen. Als je van tuinieren houdt en ook handig bent met andere werkzaamheden rondom de tuin, is dat ideaal. Het is verstandig om eerst met een plan te beginnen. Zo kan je precies zien wat mogelijk is en wat je waar moet neerzetten. Zorg dat alles duidelijk op schaal is getekend. Na het ontwerp ga je alle materialen inkopen en beginnen met de aanleg van de tuin.

Aan te raden is om met het grove werk te beginnen en toe te werken naar het fijnere werk. Als laatste kan je de planten neerzetten of het grasveld aanleggen, als dit in het ontwerp is neergezet. Bij de aanleg van een gazon moet je ervoor zorgen dat je ook alles hierbij strak afmeet. Ook moet je een voedingsrijke ondergrond hebben. Zorg ervoor dat je het gazon na aanleg gedurende 14 dagen voldoende water geeft. Dat zorgt ervoor dat het gras goed hecht aan de ondergrond.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is het onderhouden van een tuin. Er zijn vaak wat werkzaamheden die jaarlijks of per seizoen verricht moeten worden om de tuin er netjes en verzorgd bij te laten staan. Als je het onderhoud van een tuin goed bijhoudt zorg je voor een continue gezonde tuin waar onkruid bijvoorbeeld geen kans heeft om te nestelen of te overwoekeren. Bovendien kan je dan optimaal genieten van het zicht op de tuin, vooral in de zomer als je veel buiten zit.

Welke gereedschappen

Als je tuinonderhoud gaat verrichten is het handig om een aantal gereedschappen te hebben. Hierdoor kan je veel gemakkelijker de werkzaamheden verrichten en maak je het jezelf comfortabeler. Sommige gereedschappen zijn bovendien nodig omdat je anders de werkzaamheden simpelweg niet kunt uitvoeren. Dit is bijvoorbeeld bij het terugsnoeien van een boom. Als je dikke takken eraf moet halen, heb je echt een stevige zaag nodig die je kan gebruiken. Zorg er dan ook voor dat je de afgezaagde tak goed kan opvangen. Ander handig gereedschap is een schoffel, om de aarde om te schoffelen. Of een hark om de grond aan te harken. Als je zelf planten gaat planten is het handig om een kleine schep te hebben, zodat je kuiltjes kan graven om de plantjes in te zetten.